Navigation

Molenfoto's gaan de wereld over

De allereerste molennacht zaterdag 9 september was een succes. Zowel lokale als bezoekers van ver genoten van de veertien uitgelichte molens en de activiteiten die erbij georganiseerd waren.

Molenfoto's gaan de wereld over

Kaag en Braassem De allereerste molennacht zaterdag 9 september was een succes. Zowel lokale als bezoekers van ver genoten van de veertien uitgelichte molens en de activiteiten die erbij georganiseerd waren.

 

De organisatie was in handen van Kaag en Braassem Promotie, in opdracht van gemeente Kaag en Braassem. Het doel van dit bijzondere project was mensen bewust te maken van het belang van de molens in het Kaag en Braassemse landschap en het ambacht molenaar onder de aandacht te brengen. Dit paste uitstekend bij het thema Levend Erfgoed tijdens Open Monumentendag datzelfde weekend.

 

Visitekaartje voor gemeente

De molens – uitgelicht in diverse kleuren – waren dan ook het middelpunt van de belangstelling, waar ook de molenaars zeer enthousiast over waren. Bij diverse molens was het ook mogelijk om er in het donker een bezoek te brengen, wat leidde tot fiets- en wandeltochten over donkere paadjes op weg naar de allermooiste foto en een goed verhaal. Bij de vaartochten, die in samenwerking met Varen met de Nooit Volmaakt en Bob on Board rondvaarten georganiseerd waren, had men een fenomenaal uitzicht over het water op diverse molens. Ook bij de andere activiteiten genoot iedereen volop. De organisatie hoopt dat deze nacht, een mooi visitekaartje voor gemeente Kaag en Braassem, een vervolg krijgt.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl