Navigation

Fietsroute Groene Hart

Het Groene Hart staat bekend om het groen in stedelijk gebied. Een van de gemeentes in het Groene Hart is Kaag en Braassem. Een gemeente midden in de Randstad, met veel recreatiemogelijkheden. Een prima uitvalsbasis voor een fietsroute door het Groene Hart.

Knooppuntroutes

De fietsroutes in het Groene Hart zijn te volgen via knooppuntenroutes. Op onze website zijn ook veel routes te vinden die je de mooiste plekjes in het gebied laat zien. Groen, maar ook heel waterrijk. Langs de oevers van het Braassemermeer bijvoorbeeld. Of naar het eiland Kaag aan de Kagerplassen. 

Bruisende stad vs. uitgestrekt polderlandschap

Fietsen door stad en land is ook bijzonder. Van de stad naar de weilanden is vaak maar een paar kilometer. Diverse routes laten je het mooist van deze twee werelden zien. Wat dacht je van de Molenroute Leiden en Kagerplassen, die zowel door de bruisende stad als langs de uitgestrekte polders leidt. 

Fietsroute door het Groene Hart

Een andere fietsroute in het Groene Hart is de Boer en Kaas fietsroute. Een tocht geschikt voor iedereen, door de diverse afstanden. Zo kun je een klein rondje van 18 km doen, maar ook een grotere van 22 of een dagvullende van 35 km. Dat dagvullend komt dan vooral omdat je op de route diverse kaasboerderijen aantreft waar je niet alleen een lekker stukje boerenkaas koopt, maar ook nog eens meer te weten komt over dit streekproduct. Net als de Molenroute komt deze tocht door de stad Leiden. 

Kennismaken met de elf

In het Groene Hart zijn bijzonder veel dorpen, elf daarvan liggen in Kaag en Braassem. Een prachtige tocht van 80 km laat je kennismaken met deze dorpen. Een oer-Hollandse fietstocht langs meren, polders en dorpskernen. Na deze tocht heb je veel facetten van Kaag en Braassem gezien.

Over het water

In Kaag en Braassem zijn een aantal pontjes, wat fietsen in dit gebied bijzonder maakt. Sommige veerponten zijn ook geschikt voor auto’s, andere slechts voor fietsers en voetgangers. Neem bijvoorbeeld het veer van het eiland Kaag naar Oud Ade. Deze is slechts een paar maanden per jaar actief, dus check vooraf of hij vaart!

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl