Navigation

Bootverhuur de Kaag | Kaag en Braassem Promotie

Centraal in de Randstad liggen de Kagerplassen. Een meer dat bij uitstek geschikt is voor watersport. Een bootje huren op de Kaag staat garant voor waterplezier. Maar waar vind je bootverhuur op de Kaag?

Toeristische trekpleister voor veel watersporters

Wist je dat de Kagerplassen het oudste watersportgebied van Nederland is? Geen wonder dus, dat het een toeristisch trekpleister is voor veel watersporters. In het hoogseizoen worden er wedstrijden georganiseerd. Ook als je geen eigen boot hebt, kun je hier het water op. Immers, bootverhuur is op de Kaag veelvuldig mogelijk!

Bootverhuur de Kaag, waar?

In de Kagerplassen zijn meer dan tien eilanden. Een daarvan is De Kaag. Op dit eiland wonen nog geen vijfhonderd mensen. Het is bereikbaar per veerpont en eenmaal voet op land gezet, voel je direct een vakantiesfeer. De vele restaurants, jachthavens en bootverhuuradressen maakt dat men in het hoogseizoen het eiland weet te vinden. Op het eiland Kaag kun je allerlei soorten boten huren. Van een zeilboot tot een kano en van een roeiboot tot een sloep. En omdat je op het water alle kanten op kunt, blijft het een gebied dat omgeven is door rust. Zelfs in het hoogseizoen

Watersportgebied rondom

Een boot huren op de Kaag en van daaruit het gebied verkennen? Je vaart zo naar Leiden, waar je de stad eens vanaf een andere kant ziet. Ook het Braassemermeer en de Westeinderplassen zijn om de hoek. Een sloep huren en de hele dag in de omgeving vertoeven is echt een aanrader. Vergeet niet goed om je heen te kijken. Polderlandschap, vergezichten en molens laten je genieten van oer-Hollandse beelden.

Meer dagen blijven?

De Kaag leent zich uitstekend voor een (korte) vakantie. Een rustig pareltje, midden in de drukke Randstad. Ben je meerdere dagen op of rondom het eiland, vergeet dan niet zo af en toe plaats te nemen op een terrasje en bijvoorbeeld het Familie Wandelpad te lopen. 

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl