Navigation

Molen bezoeken

Een molen bezoeken is een uitje voor jong en oud. De molenaar vertelt je graag over alle werkzaamheden in en om de molen. Over het algemeen kun je aannemen: als de wieken draaien of de vlag wappert, ben je welkom. Maar bezoek de molen vooral tijdens specifieke bezoekdagen.

De maandelijkse draaidag is zo’n dag. Tien dagen per jaar, op de eerste zaterdag van de maand, de zomerperiode is uitgezonderd. Daarnaast is de Nationale Molendag in mei een uitgelezen kans om molens in Kaag en Braassem te bezoeken, evenals de Open Monumentendag in september. Check vooraf welke molens met deze specifieke dagen meedoen.

De molens in Kaag en Braassem

In Kaag en Braassem zijn twintig molens in bedrijf. Een deel daarvan is in het bezit van de Rijnlandse Molenstichting, een ander deel is privé- of bedrijfsbezit. Molens zijn zowel cultuurhistorische monumenten als werktuigen. Zo zijn de poldermolens nog altijd actief in het bemalen van de polders. Zonder molens staan we met de voeten in het water!

De molenaars

In onze gemeente vind je molens in Rijpwetering, Hoogmade, Rijnsaterwoude, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen en op het eiland Kaag. De molens hebben een vrijwillige molenaar, die hun werk als een belangrijke missie beschouwen. Wil je meer weten over onze molens, check dan vooral de speciale pagina met allerlei informatie.

Een leerzaam uitje

Fietsroutes, wandelroutes of de speciale bezoekersdagen, er is altijd een moment om de molens te bezoeken of te bewonderen. Er is zelfs een schaatstocht langs de molens. Is het geen weer om de molens te bezoeken? Check dan vooral onze videopagina. Hier staan prachtige dronebeelden van de diverse molens, maar ook een aantal documentaires waarbij de molenaar aan het woord komt over zijn of haar molen.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl