Navigation

Wandelroutes Groene Hart

Wandelen in het Groene Hart is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken dit unieke gebied. Zin in een mooie wandelroute? We hebben een aantal tips. 

Het polderlandschap leent zich uitstekend voor een wandeling. Met links en rechts weilanden, in de verte een molen of een van de Hollandse plassen vertoef je heerlijk in de buitenlucht. Kaag en Braassem in het Groene Hart is een gemeente die je prima te voet kunt ontdekken.

Dit weekend een rondje?

Op de Facebookpagina van Kaag en Braassem Promotie wordt elke week een mooie route uitgelicht. Van een lange fietstocht tot een korte wandeling. Daar zijn pareltjes van wandelroutes te ontdekken, soms ingestuurd door bezoekers aan Kaag en Braassem. Kijk er eens rond, misschien vind je een mooie route. Vind je ons al leuk?

Langs het water

Een prachtige tocht langs de Wijde Aa van 19 km, het Polders en Plassenpad (een netwerk van 135 km) of de wandeltocht Hollandse Plassen (40 km), tussen de routes op deze website is voor elk wat wils. Zelfs een prachtige tocht van een uurtje, waardoor je voor elke dag een route vindt die in je schema past. 

Langs de Rijksmonumenten

Tijdens Open Monumentendag 2020 is er een prachtige tocht uitgezet langs de Rijksmonumenten in Kaag en Braassem. Deze tocht kun je op de fiets doen, maar ook met de wandelschoenen aan. Het is wel een flinke tocht van ruim 37 km. Zo zijn de wandelroutes in het Groene Hart veelzijdig en een prima manier om het gebied te bewonderen.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl