Navigation
Polders en plassenpad

Polders en plassenpad

location_on
Kaag en Braassem
route
135 km (netwerk)
label
Wandelen

Polders en plassenpad

Nergens in Nederland is er meer water dan in dit gebied. De meerdaagse wandeling ‘Polders en Plassenpad’ is 135 kilometer lang en voert je door het prachtige polderlandschap. Onderweg geniet je van uitgestrekte plassen met wuivende rietkragen, kwekerijen waar de rijen bomen kaarsrecht geplant zijn, statige molens, pittoreske dorpjes en nog veel meer.

Water drukt een grote stempel in dit gebied. Een groot deel van deze regio ligt tot wel 5 meter onder zeeniveau. Er wordt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gewerkt om het waterniveau op peil te houden. Een netwerk van kunstmatige watergangen, gemalen, sluizen en molens zorgt ervoor dat het gebied niet overstroomt. 

De wandeling gaat zoveel mogelijk over boerenlandpaden, wandelpaden en verstilde polderwegen. Rust en ruimte en fantastische vergezichten voeren de boventoon. Achtergrond verhalen over de waterstraatkundige geschiedenis, anekdotes en weetjes over het gebied vind je in de bijbehorende route in de AbelLife app.

Zorgeloos op pad

Afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt lopen kun je een (meerdaags) arrangement samen laten stellen. Je logeert dan bij een bed & breakfast of bij kleinschalige hotels op leuke plekjes. Voor de bagage wordt gezorgd! Zelf op pad gaan kan natuurlijk ook. Lees meer >>

Wandelroutenetwerk

Het Polders en Plassenpad is onderdeel van het Wandelroutenetwerk. Een gloednieuw wandelnetwerk voor 450 kilometer wandelplezier voor jong en oud! Bestaande wandelingen, nieuwe wandelingen, lange afstandswandelingen, boerenlandpaden zijn geïntegreerd in een knooppuntennetwerk. Lees meer >>

Boerenland routes

Na het klikken op de 'downloadknop' hieronder vind je een drietal bestanden, die je kunnen helpen bij het wandelen van deze route. Je vindt hier een flyer met wandelevenementen in de regio, logeeradressen langs de wandelroutes en een KML bestand van de kaart.

Een routekaart is onder andere te koop bij Veenerick en VVV Alphen, maar je kunt natuurlijk ook zonder kaart op pad. Deze belevingsroute is ook te downloaden via de route app Abellife op uw mobiele telefoon.

Nieuwsgierig waar de verschillende routes lopen? Zoom in op de kaart hieronder en vind jouw route!

Download Zip bestand

Contactgegevens

location_on
Kaag en Braassem
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl