Navigation

Kaag en Braassem in het Groene Hart

Kaag en Braassem is samen met ruim dertig andere gemeenten in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland verenigd in Het Groene Hart. Ondanks dat Het Groene Hart middenin de Randstad ligt, is het relatief dunbevolkt en zeer geschikt voor recreatie en toerisme. En een prima plek om te wonen.


In het Groene Hart zijn tal van recreatieve routes te vinden. Het gebied leent zich voor ontdekkingstochten op de fiets of met de wandelschoenen aan. Ook tochten met de boot zijn een aanrader. De uitgebreide knooppuntnetwerken – voor zowel fietsen als wandelen en varen – zorgen ervoor dat je geniet, maar ook de weg terug vindt. 

Landschap: polders en steden

In het Groene Hart is veel veenweidelandschap. Een bezoek aan dit gebied – dat tot Nationaal Landschap behoort – betekent genieten van de polders, maar ook van de grote steden die rond het Groene Hart liggen. Wat dacht je van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. Allemaal zijn ze in de buurt en bereikbaar.

Kaag en Braassem: in het Groene Hart

Overnacht je in Kaag en Braassem, dan is dit allemaal dichtbij. Een dagje in het polderlandschap, met de mooie meren en de vele molens wissel je af met een bezoek aan Amsterdam, Keukenhof, het strand of een andere stad in de Randstad. Kaag en Braassem vind je aande rand van het Groene Hart en is een prima plek om te recreëren op een bootje, op de fiets of wandelend langs bijzondere plekken. Vergeet niet onderweg een stukje boerenkaas te kopen!

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl