Navigation

Wethouder opent Molennacht

Zaterdag 9 september organiseert Kaag en Braassem Promotie de allereerste Molennacht, waarbij molens van 20.00 tot 24.00 uur in het spotlicht gezet worden. Wethouder Nick van Egmond opent deze avond door de stekker in het stopcontact te steken bij de Googermolen in Roelofarendsveen.

Wethouder opent Molennacht

Kaag en Braassem Zaterdag 9 september organiseert Kaag en Braassem Promotie de allereerste Molennacht, waarbij molens van 20.00 tot 24.00 uur in het spotlicht gezet worden. Wethouder Nick van Egmond opent deze avond door de stekker in het stopcontact te steken bij de Googermolen in Roelofarendsveen.

 

De Googermolen is niet de enige molen die tijdens Molennacht uitgelicht wordt. Ook de Waterloosmolen, Adermolen, Blauwemolen, Lijkermolen I en II in Rijpwetering staan in het licht, net als de Akkerslootmolen, Vrouw Vennemolen en Rode Molen in Oud Ade. In Hoogmade schijnen de lampen op de Vlietmolen en de Hoogmadese Molen (de Heerlijkheid). Het doel van deze actie is mensen bewust te maken van het belang van de molens in het Kaag en Braassemse landschap en het ambacht molenaar onder de aandacht te brengen.

 

Activiteiten tijdens Molennacht

Bij een aantal uitgelichte molens worden extra activiteiten georganiseerd. Kom langs bij de verhalenverteller bij de Googermolen of de Vlietmolen, wandel mee met een gids bij vier molens in Rijpwetering of leer daar tijdens een workshop hoe je fantastische foto’s met je mobiele telefoon kunt maken in het schemerlicht. Daarnaast zijn er drie rondvaarten langs verlichte molens, twee met boten van Bob on Board en een met het varend erfgoed skûtsje Nooit Volmaakt. Alle details over de activiteiten en inschrijfmogelijkheden staan op www.kaagenbraassempromotie.nl/omd/molennacht.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl