Navigation
placeholder img alt text

Culturele avond in De Spreng

location_on
Kerkstraat 50
Oude Wetering
euro
10

Culturele avond in De Spreng

31 oktober

Maarten van Rossum

Eind oktober wordt historicus en mediapersoonlijkheid Maarten van Rossem 80 jaar. Ter gelegenheid hiervan verschijnen er maar liefst vier verschillende boeken. Op uitnodiging van de Culturele Werkgroep van De Spreng en Boekhandel Veenerick is Maarten van Rossem te gast in Oude Wetering.

>> Tickets kopen

Maarten van Rossem schrijft voor het eerst over zijn jeugdjaren
De herinneringen van de 80-jarige Maarten van Rossem geven een bijzondere en ontroerende inkijk in het leven van de jonge Maarten en het gezin Van Rossem, met zus Sis en broer Vincent. Bepalende gebeurtenissen in zijn vormende jaren zijn de oorlog in Wageningen, het logeren bij de grootouders, de niet zo prettige lagereschooltijd, de scheiding van zijn ouders, de eerste liefde, de ontgroening en de keuze voor de studie geschiedenis.

Het kunnen lezen op zevenjarige leeftijd was voor hem een beslissende en magische gebeurtenis, die de wereld voor hem opende. De boeken die hij sindsdien las, betekenden het begin van de interesses in zijn latere leven. Wat opvalt is dat Maarten van Rossem in zijn jonge jaren al verbazingwekkend nieuwsgierig was. En dat is hij altijd gebleven: grenzeloos nieuwsgierig.

Maarten van Rossem is al decennialang een opvallende verschijning in de media.
Hij schuift aan bij talkshows, is het enige jurylid van De Slimste Mens, maakt tv-programma’s, heeft met de Maarten! zijn eigen tijdschrift, geeft lezingen, schrijft boeken, was columnist bij verschillende (dag)bladen en heeft een veelbeluisterde podcast.
Nederlands bekendste historicus heeft over alles en iedereen een mening. Of het nu gaat om Donald Trump, het populisme, de oorlog in Oekraïne of Vandaag Inside: Maarten vindt er wat van, en iedereen heeft een mening over Maarten. Chagrijn, aandachtstrekker, typetje: het zijn nog maar de meest nette vooroordelen die er over hem bestaan. Hoe verliep zijn transitie van Amerikadeskundige naar alwetend commentator? Hoe deskundig vindt hij zichzelf eigenlijk? En: is hij bang voor de dood, nu hij ‘hoogbejaard’ is?

Maarten wordt deze avond geïnterviewd door René Koek.

Kaartverkoop (vanaf 1 september) via onze webshop € 12,50.  De entreeprijs is inclusief een consumptie

  • Aanvang: 20.00 uur
  • Zaal open: 19.30 uur
  • Kosten: €12,50

Kaartverkoop via de button of aan de deur.

Terug naar vorige pagina

Contactgegevens

De Spreng

Culturele avond in De Spreng

location_on Kerkstraat 50
Oude Wetering
person De Spreng

Wanneer

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl