Navigation
De Spreng

De Spreng

location_on
Kerkstraat 50
Oude Wetering
label
Monumenten Kerken Feestlocaties Vergaderlocaties

De Spreng

Historische oorsprong

De Spreng, een voormalig kerkgebouw verbouwd tot multifunctioneel sfeervol zalencentrum. Door de professionele inrichting van het gebouw en het uitgebreide scala aan mogelijkheden voor het huren van een zaal, biedt De Spreng onderdak voor elke activiteit.

Bruisend hart voor elk event

Er zijn allerlei zalen, geschikt voor diverse culturele, maatschappelijke, zakelijke en familiaire aangelegenheden. De grootste zaal, de Kerkzaal, herbergt 250 personen voor bijvoorbeeld een personeelsfeest of bruiloft. De perfecte akoestische eigenschappen, het podium en de professionele audiovisuele voorzieningen maken deze ruimte ook geschikt voor toneel- en muziekuitvoeringen.
De kleine Sprengzaal biedt ruimte voor 60 personen en is met eigen keuken en aangrenzende Pastorietuin ideaal voor presentaties en vergaderingen. Daarnaast zijn er 3 kleinere ruimtes voor bijeenkomsten tot 15 personen. Uitermate geschikt voor workshops of lezingen. Voor iedere gelegenheid behoort catering op maat tot de mogelijkheden.

 

De Spreng is ook een monument, met een unieke locatie in de gemeente Kaag en Braassem. Het is een ruim 100 jaar oud kerkgebouw met binnen een verrassend mooie combinatie van sfeer, licht en authentieke details.

Ligging aan de Oude Wetering

De Spreng is prachtig gelegen aan de Oude Wetering. Omstreeks 1890 werd op deze plaats een houten noodkerk gebouwd. Het huidige gebouw is in 1908 ontworpen door Tjeerd Kuipers (1857-1942). Op Hemelvaartsdag 1909 werd de kerk in gebruik genomen.

Optisch bedrog

Het gebouw heeft de vorm van een kruisbasiliek en is opgetrokken in een eenvoudige neogotische stijl. De rijzige, hoge indruk van het gebouw is door optische middelen verkregen. De toren wordt in een aantal trappen naar boven toe smaller, zodat hij hoger lijkt dan een rechte toren van dezelfde lengte. Ook de reeksen smalle ramen geven de ruimte een hoge indruk.

Contactgegevens

De Spreng

De Spreng

location_on Kerkstraat 50
Oude Wetering
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl