Navigation
placeholder img alt text

Kom in de Kas in Nieuwe Wetering

location_on
Nieuwe Wetering
euro
gratis

Kom in de Kas in Nieuwe Wetering

Officiële openingshandeling bij Ruitenfleur

 

Op zaterdag 6 april wordt Kom in de Kas in Nieuwe Wetering op een bijzonder feestelijke manier geopend. De officiële openingshandeling wordt om 10.00 uur bij Ruitenfleur verricht door burgemeester Astrid Heijstee-Bolt en de voorzitter van Platform Tuinbouw Veenstreek Rob van Ruiten. Zij openen daarmee niet alleen symbolisch de deuren van de bedrijven die meedoen aan Kom in de Kas maar ook de kunstroute door het bedrijf van Ruitenfleur. Deze kunstroute is samengesteld uit werken van regionale kunstenaars die zij geïnspireerd op Groene Liefde, het thema van Kom in de Kas dit jaar, gemaakt hebben.

 

Komt u ook kijken?

Met het thema Groene Liefde benadrukt de organisatie dat bloemen en planten emoties overbrengen en bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Ook staat het thema symbool voor de passie van de tuinbouwondernemers in Nieuwe Wetering. Bezoekers aan Kom in de Kas kunnen de hele dag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) kennismaken met hun ondernemersgeest en het enthousiasme. Er zijn zes zeer verschillende glastuinbouwbedrijven die bezocht kunnen worden. En op die bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Van duurzaam mestgebruik tot telen met LED-verlichting. En van een blik op historisch tuinen tot moderne en innovatieve manieren om sierteeltproducten produceren.

 

Bij de bedrijven en onderweg langs de route worden ook gezellige en leerzame extra activiteiten georganiseerd, zoals informatie over biologische bestrijdingsmiddelen in de vorm van beestjes, levendige muziek, een tentoonstelling over de ontwikkeling van de tuinbouw, een knuffelhoek met dieren, een speurtocht voor de kinderen en een schminkhoek.

 

Parkeren - pendelbus

Als u uit de buurt komt, kunt u het beste met de fiets of wandelend naar Nieuwe Wetering komen. De bedrijven en activiteiten zijn redelijk dicht bij elkaar gesitueerd. Als u op de auto aangewezen bent, bent u ook welkom. Om het voor u als bezoeker makkelijk te maken zijn er op diverse plekken langs de route parkeergelegenheden gemaakt. De ter plaatse aanwezige verkeersbegeleiders wijzen u graag de weg. Over het verdere vervoer langs de bedrijven hoeft u zich geen zorgen te maken. Er rijden de hele dag twee gratis busjes door het gebied: u kunt onderweg in- en uitstappen.

 

Deelnemende bedrijven en openingstijden

De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2024 zijn Akerboom Freesia, Firma Bosdijk, Ruitenfleur, Hoogenboom Alstroemeria, Hans van der Meer Astilbe en Elstgeest Potplanten. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan op zaterdag 6 april a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open.

 

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten (vanaf 30 maart ook inclusief route- en parkeeroverzicht) vindt u op www.komindekas.nl/locaties/nieuwe-wetering,  op Facebook: Kom_in_de_Kas Raveen, Instagram: Komindekaskaagenbraassem en in de lokale media.

Terug naar vorige pagina

Contactgegevens

Kom in de Kas

Kom in de Kas in Nieuwe Wetering

location_on Nieuwe Wetering
person Kom in de Kas

Wanneer

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl