Navigation
Museum Van Hemessen

Museum Van Hemessen

location_on
Dokter Lothlaan 1
Woubrugge
label
Musea / Galeries

Museum Van Hemessen

De oorsprong van museum “Van Hemessen”

De basis van de museumcollectie is in de jaren 1890-1937 bijeengebracht door O.C. van Hemessen, veldwachter in Woubrugge van 1884 tot 1924 en gemeentearchivaris van 1924 tot zijn overlijden in 1937. In verschillende publicaties, in het bijzonder in de boeken ‘Ene wandeling door Woubrugge en Hoogmade’ (1904) en ‘Jacobswoude en Woubrugge’ (1932) heeft hij de door hem verworven kennis vastgelegd. Lees meer over O.C. van Hemessen

De voortdurend groeiende verzameling werd aanvankelijk tentoongesteld in het gemeentehuis en later in een lokaal van de gemeenteschool. Thans is het museum gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige brandweergarage (gebouwd in 1952). Het is te vinden op de hoek van de Kerkstraat en de Dokter Lothlaan te Woubrugge.

De permanente expositie bestaat uit negentiende-eeuwse schoolattributen, prentbriefkaarten, foto’s, scheepsmodellen, (scheeps-bouw) gereedschappen,  archeologische vondsten, documenten en kaarten. Dit alles ter illustratie van de geschiedenis van de Rijnlandse dorpen Woubrugge en Hoogmade, de daartoe behorende polders èn het verdwenen dorp Jacobswoude.

Het museum is elke zondagmiddag open tussen 14.00 en 16.00 uur en op afspraak. Let op: in de maanden november, december, januari en februari is het museum alleen op de 1e zondag van de maand geopend.

Contactgegevens

Museum Van Hemessen

location_on Dokter Lothlaan 1
Woubrugge
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl