Navigation
Tante Kee op Kaageiland: stijgende op de culinaire ladder

Tante Kee op Kaageiland: stijgende op de culinaire ladder

location_on
Julianalaan 14
Kaag
label
Dorpskernen Leven met water

Tante Kee op Kaageiland: stijgende op de culinaire ladder

Wij zijn deze morgen te gast bij Raymond Reeb en Kim Edwards, uitbaters van het legendarische restaurant Tante Kee op Kaageiland. Voor ons een beetje vreemd om hier buiten het vaarseizoen te komen, maar de koffie smaakt nog even goed. Om ons heen wordt hard gewerkt om alles voor de naderende lunch op orde te brengen.

Zij hebben deze maand een “BIB-Gourmand” ontvangen van Michelin. Wat dat is? Geen idee maar we hebben het maar even van tevoren opgezocht. Dat staat voor een vermelding “uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding”. Een soort Michelinster “light” dus. Deze eer viel dit jaar te beurt aan negentien Nederlandse restaurants. Totaal hebben 129 restaurants in Nederland een BIB-Gourmand.

Raymond, wie was die Tante Kee eigenlijk? Zij is omstreeks 1930 deze zaak begonnen. Het was een pannenkoekenrestaurant. Haar man was schipper en ze woonden zelf in dit huidige pand.

Wat deed je voordat je hier begon? Ik ben vijf jaar chef geweest in restaurant Meerrust in Warmond. en daarna chef bij Tante Kee. In 2003 kon ik Tante Kee overnemen van Hans en Ria - mijn oude werkgevers - die daarna ook op Kaageiland “De Twee Wilgen” zijn begonnen.

Dat Michelinmannetje heeft wel zijn best gedaan dit jaar hè? Jazeker, maar wij ook hoor! Nu is het zaak om dit niveau te handhaven. Naarmate de lat hoger ligt, wordt dat steeds moeilijker. Een ster hoeft dan ook niet speciaal voor ons. We hebben nu een fijne mix van gasten die we koesteren. Wel zullen we absoluut vernieuwend blijven.

Jullie hele team is zeker wel trots op deze onderscheiding? Nou en of! We hebben een fantastische onderlinge sfeer. Het is ook een uitdaging om minstens zo te blijven presteren.

Is het feit dat jullie op een eiland zitten geen nadeel? Nee, absoluut niet. Mensen zien het als een uitje, een korte vakantie en in de zomer liggen de boten hier een paar rijen dik. Buiten dat is er heel veel te doen op dit eiland en het toerisme neemt hier toe.

Vind je dat er voldoende activiteiten plaatsvinden op het eiland? Zeker! Ik noem het Kaags Muziekfestival op de eerste zondag van juli. Een flink aantal bandjes geeft dan acte de présence. Voor ieder wat wils deze dag. We hebben veel klandizie van bedrijven. Royal Van Lent Shipyard is regelmatig een graag geziene gast hier.

Hebben jullie hier geen last van vliegtuigen, je zit tenslotte onder de aanvliegroute. Wij zijn hier helemaal aan gewend en horen het nauwelijks meer. We hebben trouwens ook veel gasten van Schiphol.

Zijn er de afgelopen jaren veel veranderingen te verwachten in de horeca en op dit eiland zelf? Ik noem het rookverbod op het terras en het minder consumeren van vlees. We volgen natuurlijk het rookbeleid dat wordt voorgeschreven en dat vlees; vis is onze specialiteit en ook voor vegetarische gerechten deinzen we niet terug.

Zijn jullie tevreden over de samenwerking met gemeente. Absoluut! Ze zijn bezig met een wandelpad rond het hele eiland. Ook komt er een uitkijktoren.

De bierconsumptie gaat achteruit, welke drankjes worden vooral gedronken in plaats van bier? Alcoholvrij drankgebruik neemt wel toe. Met name cocktails en alcoholvrije wijn. Wij kennen sinds kort een zogenaamd Bobarrangement. Dat betekent halve glazen.

Organiseert u wel eens speciale thema-avonden? Jazeker. Toevallig hebben we vanavond te gast: “De Jachthoornblazer” uit de Kennemerduinen. Dan staat er natuurlijk wel wild op het menu. We gebruiken veel natuurproducten van het eiland zelf bijvoorbeeld boter, kaas en andere regionale producten.

Live muziek is weer in opmars, doen jullie daar iets aan? In de zomer hebben we elke zondag “Sunday Live” overal op het eiland.

Wat mis je nog in deze horecagelegenheid? Eigenlijk niets. We blijven ons best doen en iedereen is welkom. Alleen nog even dit: wij zijn steeds op zoek naar goede vakmensen voor in de bediening of mensen die het vak willen leren of een weekendbaan zoeken. Stuur een kort e-mailtje naar welkom@tantekee.nl.

Tante Kee … duidelijk onderweg naar een culinair hoogtepunt.

Paul Graafland

Contactgegevens

location_on Julianalaan 14
Kaag
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl