Navigation
Veender- en Lijkerpolder: Ondernemersbloed

Veender- en Lijkerpolder: Ondernemersbloed

label
Polders

Veender- en Lijkerpolder: Ondernemersbloed

In de veengrond in Roelofarendsveen wortelt het ondernemerskruid tierig. Het aantal ondernemers als percentage van de bevolking is bijna nergens zo hoog als hier. Eenmaal boven het maaiveld uitgegroeid, gaan de meeste bedrijven hier generaties lang mee. Het geheim van de Veense ondernemerszin is heel simpel, volgens de ondernemers zelf.

  • De meeste mensen hier zijn opgevoed in een ondernemersgezin (wie is geen kind van een kweker, bakker of transporteur?). Zien ondernemen, doet ondernemen. (tulpenkweker J. Wesselman)
  • De ondernemers zijn hier rustig en bouwen zonder al te veel bravoure gestaag verder aan hun bedrijf. Mouwen opstropen en hard werken, daar houden we hier van. (Potplantenkweker M. De Lange)
  • De werkmentaliteit is hier supergoed. Hier ga je pas naar huis als het werk af is. (Modeondernemer J. Bakker)
  • De centrale ligging aan de A4, daar doen ondernemers hier hun voordeel mee (ICT-ondernemer J. Willemsen)
  • De ondernemers- en werkmoraal is hier opvallend hoog. In combinatie met een grote gemeenschapszin. ’s Avonds lekker met elkaar bieren – met de kermis zie je vier generaties samen in de kroeg staan -  en de volgende dag gewoon weer op tijd aan het werk. (ICT-ondernemer J. Willemsen)
  • Het zijn hier stuk voor stuk toegewijde ondernemers die er volledig voor gaan en – dat vind ik bijzonder – oog voor elkaar en de omgeving hebben. Ondernemers gunnen hier elkaar de business en dragen heel veel bij aan de lokale gemeenschap. (Burgemeester M. Van der Velde – Menting)

Voor wie goed kijkt, is het Veense ondernemerschap duidelijk zichtbaar langs de tulpenroute. Neem de gastvrijheid en authenticiteit van Bob on Board, café de Haven, restaurant Wagenaar en Park Wijde AA. De moderne kwekerijen in de polder en de nieuwbouwwijk de Oevers, gebouwd op voormalige tuinbouwgrond door Heembouw, een landelijk bekend bouwbedrijf dat in 1960 tijdens ruilverkaveling ook de Terlingen woningen bouwde.


Dit verhaal is onderdeel van de Tulpenroute. Een vaartocht vol verhalen over de bloeiende polder. De Tulpenroute is gratis. Een routekaart vindt u op deze website of bij een van onze toeristeninformatiepunten, nabij gelegen horeca of jachthavens.


De Tulpenroute in Roelofarendsveen wordt mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Dit verhaal wordt u aangeboden door: Heembouw.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl