Navigation
placeholder img alt text

Winterwandeltocht met kaasproeverij

location_on
Koudenhoorn
Warmond
euro
10 (volwassenen) €6 (kinderen)

Winterwandeltocht met kaasproeverij

Nu de winter op zijn retour lijkt en vogels enthousiast fluitend de lente aankondigen laat de natuur zich vaak van een hele mooie kant zien. Het nog laag staande zonnetje geeft het riet een gouden glans en rijp zorgt voor een mooi wit laagje op bomen en struiken. Smienten, krakeenden, kuifeenden en wintertalingen voelen zich in grote getalen thuis op het koude water van de Kagerplassen en in de polder worden grote groepen grauwe ganzen vergezeld door Canadese en kolganzen. Dankzij een niet al te strenge winter kan de zilverreiger nog stil en parmantig langs de slootkant staan De hazen maken zich op voor de paartijd en rennen en vliegen daarom door de weilanden. Kortom, een wandeling in de polder in dit jaargetijde is een belevenis.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 25 februari in samenwerking met melkveehouder Theo Warmerdam een winterwandeling door de Hemmeerpolder. Na afloop van deze wandeling gunt Theo, veelvuldig bekroonde kaasmaker, ons een blik in zijn kaasmakerij en is er de gelegenheid verschillende kazen te proeven.

Deze tocht voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. We wandelen ongeveer anderhalf uur vanaf De Sophiahoeve door de Hemmeerpolder en aansluitend is er een kaasproeverij. Het adres van de Sophiahoeve is: Wasbeeklaan 7 ; 2361HG; WARMOND. Gelieve daar tussen 14.45 en 15.00 uur te arriveren.

De kosten voor de wandeling en de proeverij bedragen 10 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen, bij aankomst contant te voldoen.

Aanmelden voor deze activiteit kan uitsluitend via ons e-mail adres  info@koudenhoornontdekken.nl  Meld je snel aan want het aantal plekken is beperkt.

Terug naar vorige pagina

Contactgegevens

NOCK

Winterwandeltocht met kaasproeverij

location_on Koudenhoorn
Warmond
person NOCK

Wanneer

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl