Navigation
placeholder img alt text

Zwerftocht naar roofvogels met de Hylke Tromp

location_on
Koudenhoorn
Warmond
calendar_month

Van: 16-06-2024
Tot: 16-06-2024

schedule

Van: 13.30 uur
Tot: 16.30 uur

euro
15

Zwerftocht naar roofvogels met de Hylke Tromp

Wat is er mooier voor een vogel – natuurliefhebber om het vogelleven nu eens vanuit een andere dimensie – namelijk vanaf het water – te beleven. Watervogels, weidevogels, roofvogels, het hele scala trekt aan ons voorbij (met een beetje geluk) De middag van deze tocht staat weliswaar in het teken van de roofvogel, maar hopelijk zien we nog veel meer! Geniet van de zwaluwen, die het luchtruim kiezen om hun acrobatische vliegkunsten te showen terwijl grauwe en Canadese ganzen met hun jongen zoeken naar jong gras of in familieverband in het water peddelen. Hogerop in het luchtruim zweven de buizerd en de kiekendief op de thermiek al speurend naar een hapje voor de nacht. De kievit en de scholekster prikken met hun lange snavels in het gras  op zoek naar insecten.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn op zondagmiddag 16 juni van  13.30 uur – 16.30 uur een zwerftocht over de Kagerplassen met de Warmondse Kagenaar “Hylke Tromp”.

Voor dit seizoen gaat het aanmelden voor zg. NOCK-tochten met de Hylke Tromp iets anders dan in het verleden: Wij verzoeken u in te schrijven via de website van de Hylke Tromp: www.hylketromp.nl Op deze site (die overigens het bekijken zeer waard is…) gaat u via het vaarprogramma naar het gewenste evenement (in dit geval “NOCK-natuurtocht 16 juni”) en vult u onder reserveringen in of u 1 of 2 tickets wilt; en vult u onder registratiegegevens uw gegevens in; daarna klikt u op “reservering versturen”. Daarna krijgt u eerst een e-mail dat de reservering in behandeling is en tenslotte krijgt u een bevestiging. Mocht het maximum aantal deelnemers al bereikt zijn, dan kunt u niet inschrijven. (wilt u meer dan 2 tickets, dan kunt u de procedure herhalen met een ander e-mail adres…)

Kosten voor deelname zijn 15  euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen.

 (voor de volledigheid: meevaren is voor eigen risico.)

Terug naar vorige pagina

Contactgegevens

Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Zwerftocht naar roofvogels met de Hylke Tromp

location_on Koudenhoorn
Warmond
person Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Wanneer

zondag 16 juni 2024 om 13:30 uur tot 16.30 uur
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl