Navigation

Molendag start met een goed ontbijt

Kaag en Braassem Nationale Molendag start in Kaag en Braassem met een ontbijt bij de Vlietmolen in Hoogmade. Op zaterdag 11 mei is het daar mogelijk te ontbijten met molenaars, waarna op eigen gelegenheid molens ontdekt kunnen worden.

Inschrijven

Bij het ontbijt bij de Vlietmolen zijn meerdere molenaars aanwezig. Deelnemers krijgen alle gelegenheid om vragen te stellen en meer te weten te komen over al die beeldbepalende en monumentale molens in het Kaag en Braassemse landschap.

>> Inschrijven voor het ontbijt

Het kost €6 en de opbrengst is bestemd voor de Rijnlandse Molenstichting. Na het ontbijt kan men op eigen gelegenheid op pad voor een informatieve en sportieve molendag.

>> Meer over het evenement

Molens en meer

Als tip geeft Kaag en Braassem Promotie mee om na het ontbijt vanaf de Vlietmolen de wandeltocht Molens en Meer te wandelen. Dit is een prachtige wandeltocht langs mooie molens, bezienswaardigheden en activiteiten door Hoogmade en nabije omgeving. De route is 11 km lang en deels onverhard, hier en daar moet een hek beklommen worden. Onderweg kunnen vijftien molens worden gespot, waarvan een aantal aan de route open zijn voor bezoek. Verspreid over de route zijn diverse gezellige horecagelegenheden voor een kop koffie, lunch of meer. Ook locaties voor de aanschaf van streekproducten als kaasboerderijen, een melktap en een tap met verse boerensoftijs zijn op de route te vinden.

Activiteiten

Ook bij andere molens zijn er activiteiten. Zo is er een expositie met molenkunst bij de Buurtermolen in Rijpwetering en zijn er speciale kinderactiviteiten bij de Googermolen in Roelofarendsveen. Daar kunnen kinderen ook de speciale molendagkleurplaat inleveren en meedingen met mooie prijzen. Het gehele programma staat, net als de te downloaden kleurplaat, op kaagenbraassempromotie.nl/nl/belevingen/nationale-molendag-kaag-en-braassem.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl