Navigation
Molens en Meer Wandelroute

Molens en Meer Wandelroute

location_on
Hoogmade, Woubrugge
Hoogmade
route
11 km
label
Wandelen

Molens en Meer Wandelroute

De wandelroute 'Molens en Meer' komt langs vijf molens, je ziet nog eens vijf molens van dichtbij en vijf molens in de verte. In totaal spot je dus zeker vijftien molens! Verder zie je het prachtige polderlandschap en diverse bezienswaardigheden, terrasjes en punten waar streekproducten verkrijgbaar zijn in en rondom Kaag en Braassem.

>> in English

>> auf Deutsch

 

Een heerlijke tocht en genieten van de mooiste plekjes die de regio te bieden heeft. Kaag en Braassem ligt in het Groene Hart en dat merk je tijdens de wandeltocht. Uitgestrekte groene velden, fluitende vogels én de mooiste molens die het landschap sieren en een uniek karakter geven. Kom het ontdekken en wandel langs Molens en Meer!

Hoe werkt het?

Voor deze wandeltocht hebben wij een route voor je uitgestippeld. Bij welk nummer je start met de route, bepaal je zelf. Maar liefst tien molens zijn tijdens deze tocht te ontdekken. Kijk goed om je heen, niet alle molens liggen direct aan de route. De volledige route is ongeveer 11 km.

Een molen bezoeken

Molenaars zijn trots op hun molen en vertellen graag over hun molen en vak. Als de wieken van de molen draaien, is de molenaar aanwezig en kun je hem aanspreken. Veel molenaars werken vrijwillig, waardoor ze niet altijd bij de molen aanwezig zijn. Bij een aantal molens staan informatieborden. We wensen je veel wandel- en molenplezier.

Let op!

Het is deels een avontuurlijke tocht met klimhekjes, dus een wandelwagen meenemen is geen aanrader (of je moet een stukje van de route afwijken en langs de N446 wandelen). Ook is er een stukje waar honden niet zijn toegestaan door de aanwezigheid van vee. 

Scan de QR-code voor de route met audiogids op IZI Travel:

 

Molens op de route:

 

In de nabije omgeving:

 

En in de verte:

Klik hier om de vaarroute te bekijken, of de fietsroute.

 

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl