Navigation
Kaag

Kaag

label
Aan het water Horeca Molens Monumenten Landelijk Zelfkazende boeren

Kaag

Aan de Kagerplassen ligt het kleinste dorp van Kaag en Braassem. Om op het eiland te komen is er een veerpont vanaf Buitenkaag. Watersporters kunnen uiteraard met de boot naar Kaag.

 

Kaag is ontstaan voor 1308, tenminste in dat jaar is het dorp voor het eerst op een kaart gezien. Leuk om te vermelden is dat het dorp ooit een van de grootste in de omgeving was. Nu is het vooral groot in jachtbouw, jachtbouwer Van Lent heeft nog steeds een plek op het eiland en de meest luxe schepen worden er gebouwd.

 

Het eiland Kaag is erg bekend bij watersporttoeristen. Veel van hen zijn er ooit op zeilkamp geweest of hebben een bootje nabij of op de Kagerplassen liggen. De zeilschool van Kaag Watersport Academy heeft een flinke staat van dienst en wie een bootje wil huren kan zeker op dit eiland terecht. De Kagerplassen zijn voor veel mensen ook bekend van de Kaagweek, de oudste zeilwedstrijdweek in het land. Dit watersportevenement wordt nog steeds jaarlijks georganiseerd.

 

Wie iets met water heeft, kan zich zeker vermaken op Kaag. Maar ook voor de horeca kun je prima naar het eiland toe. Restaurants als Tante Kee en Brasserie Milo laten je extra genieten van het eilandleven. 

 

Ook tijdens Open Monumentendag is Kaag een trekpleister met veel deelnemende monumenten. De Kagermolen is er een van, maar ook de PKN-kerk, Stal op de Kaag en veel woonboerderijen openen de deuren tijdens deze dagen. 

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl