Navigation
Veenmeermin, blijf je?

Veenmeermin, blijf je?

location_on
Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Oude Wetering
route
15 km
label
Wandelen

Veenmeermin, blijf je?

Ze is het best bewaarde geheim in gemeente Kaag en Braassem: de Veenmeermin. Al eeuwenlang duikt dit wijze waterwezen op in de poldersloten en het Braassemermeer. Ze geeft raad, biedt troost in moeilijke tijden en is erg geliefd bij de bevolking. Menigeen offert haar stiekem tulpen, in de vurige hoop dat ze ons goed gezind blijft en nooit meer weggaat.

Het bewijs!

Tijdens deze 15 km lange wandeling maak je via vijf fotopanelen kennis met gevonden bestaansbewijzen van de Veenmeermin en met de historische verhalen daarachter. Blijf al wandelend ook goed om je heen kijken. Wie weet, geeft de Veenmeermin jou het antwoord op de meest gestelde vraag: Veenmeermin blijf je alsjeblieft?

[☕️] Koffie en meer onderweg

Heb je er nog geen genoeg van? 

Wandelaars kunnen tijdens de tocht ook genieten van de prachtige natuur die de gemeente Kaag en Braassem rijk is. De route loopt onder andere langs het Braassemermeer en de Ringvaart en dwars door het polderlandschap. Wie van dit alles geen genoeg kan krijgen, wordt door Stichting Tulpenroute op zijn wenken bedient. De Stichting nodigt iedereen uit om ook eens op de pedalen te stappen voor de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je?’ en het ruime sop te kiezen voor de vaarroute ‘De Tulpenroute’. 

Donateur worden

Stichting Tulpenroute bestaat uit louter vrijwilligers. Samen hebben zij zich ten doel gesteld om de om de kennis over en waardering (lees trots) voor de tuinbouw in Roelofarendsveen te vergroten door het vastleggen, delen en levendig houden van historische, hedendaagse en mythologische verhalen over de tuinbouw. De stichting werkt vanuit die doelstelling onder andere aan de verdere ontwikkeling van de genoemde wandel-, fiets- en vaarroute. Iedereen die Stichting Tulpenroute een warm hart toedraagt, kan een bijdrage leveren door voor €10 per jaar donateur worden: www.detulpenroute.nl.

Download pdf bestand

Contactgegevens

location_on Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Oude Wetering
informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl