Navigation
logo

Watersport Braassemermeer

Kaag en Braassem staat bekend om watersport en waterrecreatie. Het Braassemermeer is een van de Hollandse Plassen in het Groene Hart van Holland. Op en rond het water van het Braassemermeer valt genoeg te beleven!

Van oudsher is het Braassemermeer vooral bekend bij zeilers. Inmiddels is het bekend bij een groter publiek en ontdekt voor allerlei vormen van watersport. 'De Braassem' zoals het meer door lokale bewoners genoemd wordt, is uitermate geschikt voor een middagje dobberen, een tochtje met de zeilboot of een sportief moment op de waterskies. Watersport en Braassemermeer zijn onlosmakend met elkaar verbonden!

Watersport Braassemermeer

Kano's en zeilboten kom je tegen op het Braassemermeer, maar ook sloepen, oude vrachtschepen en andere soorten boten. Meerder jachthavens aan de oevers zorgen voor ligplaatsen. Bootverhuur, eetgelegenheden en watersportverenigingen maken van het meer een watersportoord. De nabijgelegen Kagerplassen en Westeinderplassen geven een veelzijdigheid aan natuur. Van de een naar de andere plas varen is dan ook een aanrader. En zelfs in een strenge winter zijn er watersportmogelijkheden; wat dacht je van ijszeilen? 'IJszeilvereniging Brasemermeer' is dan ook de oudste ijszeilvereniging ter wereld.

Recreëren op de plassen

Je vindt het Braassemermeer in Kaag en Braassem. De oostoever bevindt zich in Rijnsaterwoude, de westoever in Roelofarendsveen. In het meer is een recreatiegebied: de Hemmen, een prachtig natuurgebied met moerasbossen en veel vogelsoorten, maar ook met diverse watersportmogelijkheden. Door de aanlegsteigers en sanitaire voorzieningen zijn de eilanden in de Hemmen ook uitermate geschikt voor een overnachting. 

In de buurt

Meerdere dagen recreëren aan het Braassemermeer? Er zijn tal van mogelijkheden. Wat dacht je van rond het meer fietsen? Een wandeling maken langs de oevers of een koud glas op een terras? In dat laatste geval hebben we een aantal aanraders: 

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl