Navigation
Woubrugge

Woubrugge

label
Landelijk Detailhandel Horeca Aan het water Zelfkazende boeren Monumenten Tuinbouw

Woubrugge

Woubrugge is ontstaan langs beide kanten van het water de Woudwetering. Woubrugge was voor het een zelfstandige gemeente werd de Heerlijkheid van Esserlijkerwoude en Heerlijkheid Jacobswoude. Samen met Hoogmade werd het dorp in 1855 een gemeente. In 1991 volgde de volgende gemeentelijke fusie en ontstond Jacobswoude, samen met de dorpen Rijnsaterwoude en Leimuiden. Sinds 2009 is Woubrugge een van de elf kernen in Kaag en Braassem.

In Woubrugge zijn bijzonder veel boerderijwinkels. Aspergehof Noordam is er een van, net als Boerderij Van Rijn. Of je nu op zoek bent naar aardappelen, uien of groenten van het seizoen, het is in Woubrugge bij de boerderijwinkels te koop. Bijzonder is het witte goud: asperges van het Woubrugse land. Ook het agrarische bedrijf van spruitjesteler Henk Angenent, winnaar van de Elfstedentocht van 1997, is in Woubrugge.

Het is een echt watersportdorp. Niet zo gek, met de Wijde Aa, het Braassemermeer, de Woudwetering en de Leidse Vaart die erlangs gaan. Er zijn meedere jachthavens in het dorp gevestigd. Ooit waren er molens in Woubrugge, maar die zijn allemaal verdwenen. Als een ode aan de Oudendijksepoldermolens is er wel een molenvoet die in 2021 in ere hersteld is. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan de plaquette bij de molenvoet. Of fiets de route ‘Langs historische plekken en objecten’.

 

Ben je in Woubrugge dan is een bezoek aan buurtschap Ofwegen een aanrader. Hier vind je een melktap bij Woubrugge Logies, waar sinds 2022 ook een softijstap is. Een versgetapte softijs van boerenmelk, lekkerder is er niet! Ook museum Van Hemessen is een tip. Dit museum, over de geschiedenis van Woubrugge, is elke zondagmiddag geopend. Natuurlijk is  de Hemmen aan de zuidoevers van het Braassemermeer, dat officieel in Woubrugge ligt, ook een must.

Elke donderdag van 10:00 tot 18:00 uur is er in het centrum van Woubrugge een kleine markt te vinden.

informatie

Bezoekt u Kaag en Braassem Promotie als toerist en wilt u meer informatie?

Bekijk de toeristeninformatie
informatie

Meer weten hoe Kaag en Braassem het beste te bereiken is per auto, bus, fiets of per boot? 

Naar bereikbaarheid
informatie

Op zoek naar alle praktische zaken, burgerzaken en meer over de gemeente Kaag en Braassem?

www.kaagenbraassem.nl